Limited Şirket, Türk Ticaret Kanunu’nun 573. maddesine göre, bir veya daha çok gerçek veya tüzel kişi tarafından bir ticaret unvanı altında kurulur. Esas sermayesi belirli olup, bu sermaye, esas sermaye paylarının toplamından oluşur.
Limited şirket kuruluşu, ortaklık tüzel kişiliğinin doğması için kanunun öngördüğü tüm işlemlerin gerçekleştirilmesi sürecini ifade eder. Kanun, limited şirketin kuruluşunun tamamlanması için ana sözleşmenin hazırlanmasından başlayan ve tescile dek devam eden işlemleri bir bütün olarak kabul etmekte olup, bu işlemlerden birinin atlanması mümkün değildir.
Türk Ticaret Kanunu’nda limited ortaklığa ilişkin düzenlemelerde, birçok hususta anonim şirkete ilişkin hükümlere atıf yapılmıştır ve bu iki şirket türü arasında pek çok benzerlik bulunmaktadır. Anonim şirkete ilişkin detaylı bilgi için “Anonim Şirket Kuruluşu” adlı yazımızı inceleyebilirsiniz.
İçindekiler
2024 yılında toplam 30.292 şirket ve kooperatif kurulmuştur. Bu dönemde kurulan limited şirket sayısı 26.255 olup toplam sermayenin %76,8’ini oluşturmaktadır. Görüldüğü üzere limited şirket Türkiye’de en fazla tercih edilen şirket türlerinden biridir.
1. Limited Şirket Nedir? Temel Kavramlar ve Özellikleri
Limited şirket, bir veya birden fazla gerçek veya tüzel kişi tarafından bir ticaret unvanı altında kurulur. Esas sermayesi belirli olup, bu esas sermayeye paylarının toplamından oluşur. Ortaklar şirket borçlarından sorumlu olmayıp sadece taahhüt ettikleri esas sermaye paylarını ödemekle ve ortaklık sözleşmesinde öngörülen ek ödeme ve yan edim yükümlülüklerini yerine getirmekle yükümlüdürler.
Limited şirket, kanunen yasak olmayan her türlü ekonomik amaç ve konu için kurulabilir.
Limited şirketin ortaklarından bağımsız olarak bir tüzel kişiliği bulunur ve bir sermaye şirketidir. Bu nedenle bir ticaret unvanı seçmek ve kullanmak zorundadır.
Limited ortaklığın borçlarından ise sadece ortaklık kendi malvarlığıyla sorumludur; dolayısıyla ortaklar, ortaklık borçlarından sorumlu değildirler.
1.1. Limited Şirkette Ortak Yapısı (Hisse Senetleri ve Pay Devri)
Her ortak, kuruluş sırasında sermayenin ifası karşılığında bir veya birden çok esas sermaye payını üstlenmek zorundadır. Limited şirkette asgari sermaye tutarı, 2024 yılı itibariyle 50.000 TL’dir. Tek bir kişi ortak ve kurucu ise, ortak, ya esas sermaye ile aynı değerde olan sadece bir esas sermaye payı üstlenir ya da birden fazla esas sermaye payı ortağın şahsında birleşir.
Birden çok ortak varsa, bunlar üstlendikleri sermaye payı oranında pay sahibi olurlar. Payların, pay senedine veya nama yazılı senede bağlanması mümkündür, ancak ortaklık böyle senet düzenlemekle yükümlü değildir. Genel kural olarak, limited ortaklık paylarının senede bağlanmamasıdır. Anonim ortaklığın aksine, limited ortaklıkta ortaklar kendi haklarının senede bağlanmasına ilişkin herhangi bir talepte bulunamazlar.
Paylar devredilebilir, rehnedilebilir ve üzerlerinde intifa hakkı kurulabilir. Payın devri ile birlikte ortaklık sıfatı ve payın getirdiği mali haklar tamamen devredilir. Esas sermaye payının devri ve devir borcu doğuran işlemler yazılı olarak yapılmalı ve tarafların imzaları noterce onaylanmalıdır.
1.2. Limited Şirketin Organları
Limited şirketin kanunen iki zorunlu organı bulunur: genel kurul ve müdürler. Bunun dışında, zorunlu olmamakla birlikte şirket esas sözleşmesinde farklı organlar öngörülerek kurulabilir. Genel kurul, pay sahiplerinden oluşur ve karar organıdır. Müdürler ise yönetim ve temsil organıdır.
1.3. Limited Şirkette Temsil ve Yetki (Yönetim ve İmza Yetkilileri)
Limited şirkette temsil ve yetki organı müdürler kuruludur. Şirketin temsili, şirket adına imza atmaya yetkili kişilerce gerçekleştirilir. Temsil yetkisi, esas sözleşmede aksi kararlaştırılmadıkça veya müdür tek bir kişi değilse, çift imza kullanılarak müdürler kurulu tarafından kullanılır.
1.4. Şirket Merkezi ve Sanal Ofis Kullanımı
Limited şirketlerde, şirket merkezi olarak bir adres bildirilmesi zorunludur ve şirket merkezinin esas sözleşmede yer alması gereklidir. Yasal adres, vergi mükellefi olmak için gerekli temel unsurdur.
Ayrıca, ortaklık merkezi de ticaret siciline tescil ve ilan edilir. Bir limited ortaklığın, ortaklık ilişkileriyle sınırlı olmak kaydıyla bir ortağına karşı veya bir ortağın bu sıfatla diğerlerine karşı açacakları davalar için ortaklığın merkezinin bulunduğu yer mahkemesi kesin yetkilidir.
Sanal ofis, fiziki adres gereksinimi olmayan ve düşük maliyeti olan bir ofis türüdür. Limited şirketler de sanal ofis kullanabilir ve bu adresi bildirebilir. Ancak vergi denetimlerinde, şirketin temsilcisinin sanal ofisin belirtilen adresinde bulunması gerekmektedir.
2. Limited Şirkette Kurucular
Pay taahhüt edip esas sözleşmeyi imzalayan gerçek ve tüzel kişiler, limited şirket kurucusu olarak nitelendirilmektedir. Limited şirketin kurulabilmesi için pay sahibi olan en az bir kurucunun varlığı şarttır.
2.1. Kimler Kurucu Olabilir ve Sorumlulukları Nelerdir?
Limited şirketler tek kişi tarafından kurulabilmektedir. Diğer bir ifadeyle, limited şirketin kurulması için asgari bir kişi sayısı öngörülmemiştir. Kurucular, gerçek kişi olabileceği gibi tüzel kişi de olabilirler. Türk Ticaret Kanunu’na göre, kurucular kanundan ve esas sözleşmeden doğan yükümlülüklerini kusurlarıyla ihlal ettikleri takdirde hem şirkete, hem pay sahiplerine, hem de şirket alacaklılarına karşı verdikleri zarardan sorumludurlar.
Bunun dışında kanunda düzenlenmiş özel sorumluluk halleri de bulunmaktadır. Kuruluşta sunulan belgelerin doğru olmaması ve esas sermayenin ödenmemesi gibi sorumluluk halleri mevcuttur.
Borçlardan Sorumluluk:
Limited şirket ortakları kural olarak yalnızca şirkete karşı sorumlu olup, şirket borçlarından sorumlu değillerdir. Şirkete karşı olan sorumluluk, ortakların şirkete getirmeyi taahhüt ettikleri sermaye payı borcundan ve eğer ana sözleşmede öngörülmüşse ek ödeme ve yan edim yükümlülüklerinden doğar.
Bu durumun istisnası ise kamu borçlarıdır. Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun’un (AATUHK) 35. maddesine göre, “limited şirket ortakları, şirketten tamamen veya kısmen tahsil edilemeyen veya tahsil edilemeyeceği anlaşılan amme alacağından sermaye hisseleri oranında doğrudan doğruya sorumlu olurlar ve bu Kanun hükümleri gereğince takibe tâbi tutulurlar.”
2.2. Yabancı Uyruklu Kişilerin Türkiye’de Limited Şirket Kurması
Yabancı uyruklu kişilerin Türkiye’de limited şirket kurması önünde yasal bir engel bulunmamaktadır. 4875 sayılı Doğrudan Yabancı Yatırımcılar Kanunu’na göre, yabancılar şirket kurma konusunda Türk vatandaşları ile eşit tutulmuş hatta bir takım üstün güvenceler dahi verilmiştir. Bu şekilde, yabancı yatırımın teşviki sağlanmaya çalışılmıştır.
2.3. Yabancı Şirketlerin Türkiye’de Limited Şirket Kurması
Yabancı şirketlerin de Türkiye’de limited şirket kurması mümkündür. Yabancı tüzel kişilerin şirket kurması daha detaylı bir prosedüre bağlanmış olup, istenen belgeler daha fazladır. Yurt dışından alınan belgelerin noter tasdikli olması ve apostil şerhi bulunması gerekmektedir.
3. Limited Şirket Kuruluş Aşamaları
Kanun, limited şirketin kuruluşu ve tüzel kişilik kazanmasını belirli bir prosedüre bağlamıştır. Öncelikle ortaklar arasında ortaklık kurma iradesi oluşturulur. Kuruluş işlemleri için MERSİS’ten (Merkezi Sicil Kayıt Sistemi) başvuru yapılarak, talep numarası ve randevu alınmalıdır. Eğer ayni sermaye getirilecekse, bu ayni sermayeye değer biçilir. Daha sonra ortaklık sözleşmesinin hazırlanması aşamasına geçilir ve kurucuların imzaları tasdik edilir. Şirket yetkililerinden imza beyanları alınır. Daha sonra ortaklığın tescil ve ilanı için Ticaret Siciline başvurulur.
3.1. Şirket Unvanının Belirlenmesi
Limited şirket, bir ticaret unvanı çatısı altında faaliyet gösteren bir şirket olduğundan, öncelikle şirket unvanı belirlenmelidir. Ticaret unvanı, Türkiye’nin herhangi bir sicil müdürlüğüne daha önce tescil edilmiş olan diğer bir unvandan ayırt edilmesi için gerekli olan ek yapılmadan tescil edilemez. Tacirin, işletme konularından en az birinin yer aldığı ve işletme ile ilgili yanlış bir kanaat uyandırmayan her türlü eki kullanması mümkündür. Limited şirketlerin ticaret unvanında “Limited Şirket” ibaresinin bulunması şarttır. Unvanda ad ve soyadı var ise “Limited Şirket” ibaresi kısaltılmış olarak yazılamaz. Şirketin şubesi de ticaret unvanını seçerken kendi merkezinin ticaret unvanını kullanmak ve unvanda şube olduğunu belirtmek zorundadır.
3.2. Şirket Esas Sözleşmesinin Hazırlanması: İçerik ve Dikkat Edilmesi Gerekenler
Limited ortaklık sözleşmesi, ortaklığın anayasası niteliğindedir ve ortakların şirketle ve birbirleriyle olan ilişkilerini, organların hukuki durumunu düzenler. Bu sözleşmenin yazılı şekilde yapılması ve kurucular tarafından ticaret sicili müdürlüğünde imzalanması gerekmektedir. Limited ortaklık sözleşmeleri bakımından anonim ortaklıktan farklı olarak kurucuların imzalarının noterce de onaylanabilmesi seçeneği tamamen kaldırılmıştır.
Kanunen ortaklık sözleşmesinde bulunması gereken zorunlu unsurlar şunlardır:
- Ticaret unvanı ve merkezin bulunduğu yer
- Esaslı noktaları belirtilmiş ve tanımlanmış şekilde ortaklığın işletme konusu
- Esas sermayenin itibari tutarı, esas sermaye paylarının sayısı, itibari değerleri, varsa imtiyazlar, esas sermaye paylarının grupları
- Müdürlerin adları soyadları, unvanları, vatandaşlıkları
- Ortaklık tarafından yapılacak ilanların şekli
Bunun dışında kurucular, kendi iradelerine göre istedikleri her hususu ortaklık sözleşmesine geçiremezler. TTK 579 maddesine göre, ortaklık sözleşmesi bu kanunun limited ortaklıklara ilişkin hükümlerinden ancak kanunda buna açıkça izin verilmişse sapabilir.
3.3. Pay Bedellerinin Ödenmesi: Sermaye Yapısı ve Ödeme Süreci
Mevzuata göre limited şirketlerde başlangıç sermayesi en az 50.000,00 TL olabilmektedir. 7099 sayılı Kanun ile limited şirketin kuruluşunda nakdi sermaye payı taahhütlerinin en az yüzde yirmi beşinin tescilden ödenmesi koşulu kaldırılmıştır. Limited şirketlerde nakdi sermaye payları, şirketin kuruluşunu takip eden yirmi dört ay içinde ödenebilecektir. Ancak bu husus ayni sermayede geçerli değildir.
3.4. Ticaret Siciline Verilecek Belgeler
Ticaret siciline verilmesi gerekli belgeler şunlardır:
- Kurucuların imzaları tasdik edilmiş şirket sözleşmesi
- Ortak olmayan müdürler kurulu üyelerinin bu görevi kabul ettiklerine ilişkin yazılı beyanları
- Müdürler kurulunda bir tüzel kişinin bulunması halinde, tüzel kişi ile birlikte tüzel kişi adına, tüzel kişi tarafından belirlenen bir gerçek kişinin adı ve soyadı ve belirlemeye ilişkin yetkili organ kararının noter onaylı örneği
- Varsa, konulan ayni sermaye ile kuruluş sırasında devralınacak işletmeler ve ayni varlıkların değerinin tespitime ilişkin mahkemece atanan bilirkişi tarafından hazırlanmış değerleme raporları
- Ayni sermaye konulmuşsa, konulan ayni sermaye üzerinde herhangi bir sınırlamanın olmadığına dair ilgili sicilden alınacak yazı
- Ayni sermaye konulmuşsa, ayni sermaye olarak konulan taşınmaz, fikri mülkiyet hakları ve diğer değerlerin kayıtlı bulundukları sicillere şerh verildiğini gösteren belge
- Varsa, ayni varlıkların ve işletmenin devir alınmasına ilişkin olanlara da dâhil olmak üzere, kurulmakta olan şirket ile kurucular ve diğer kişilerle yapılan ve kuruluşla ilgili olan sözleşmeler
- Şirket müdürlerinin imza beyannameleri
3.5. Ticaret Odasına Verilecek Belgeler ve Kayıt Süreci
Ticaret odasına verilecek belgeler aşağıdadır:
- 1-) Dilekçe
- 2-) Oda kayıt beyannamesi
- 3-) Kuruluş bildirim formu
- 4-) Yabancı uyruklu gerçek kişi ortakların pasaportlarının Türkçe tercümesi noter onaylı suretleri, vergi dairesinden alınacak vergi kimlik numarası veya yabancılara mahsus kimlik numaralarını gösteren belge, ayrıca Türkiye’de ikamet ediyor ise noter onaylı ikamet tezkeresi.
- 5-) MERSİS’te hazırlanmış şirket sözleşmesi ortaklar tarafından imzalanacaksa, ortaklar randevu saatinde ilgili birimde hazır bulunmalıdır.
- Şirket sözleşmesi vekâleten imzalanacaksa, vekâletnamenin aslı ya da noter onaylı suretinin ibrazı hâlinde ortakların Müdürlüğe gelmelerine gerek yoktur, vekâlet verilen kişinin gelmesi yeterlidir.
- 6-) Yetkili / Yetkililere ait İmza Beyannamesi
- 7-) Ortak olmayan müdürler için görevi kabul ettiğine ilişkin belge.
- 8-) Tüzel kişinin müdürlüğe seçilmesi hâlinde, müdür olarak seçilen tüzel kişi ile birlikte tüzel kişi adına hareket edecek ve müdür olarak seçilen tüzel kişi tarafından belirlenen gerçek kişinin; adı-soyadı, adresi, uyruğu ve T.C. kimlik numarasını (yabancı uyruklularda vergi kimlik numarasını veya yabancılara mahsus kimlik numarasını) içerecek şekilde alınmış tüzel kişi müdürün yetkili organ kararının noter onaylı sureti
- 9-) Müdürün/ortağın yabancı uyruklu tüzel kişi olması hâlinde tüzel kişinin güncel sicil kayıtlarını içeren belge.
- 10-) Rekabet Kurumu payına ait sermayenin on binde dördüne tekâbül eden kısım ödeme esnasında Oda veznesince alınmaktadır.
- 11-) Nakit taahhüt bulunması hâlinde sermaye maddesinde, “Nakden taahhüt edilen payların itibari değerleri, şirketin tescilini izleyen yirmi dört ay içerisinde ödenecektir.” ifadesi yer almalıdır.
- 12-) Ayni sermaye konulması durumunda bilirkişi atama kararı, bilirkişi raporu, mahkeme kararı, konulan ayni sermaye üzerinde herhangi bir sınırlamanın olmadığına dair ilgili sicilden alınacak yazının aslı
- Ayni sermaye olarak konulan taşınmazın, fikri mülkiyet haklarının ve diğer değerlerin kayıtlı bulundukları sicillere şerh verildiğini gösteren belge aslı
- 13-) Reşit olmayan şirket ortağının anne ve babasının ya da anne/babadan herhangi birisinin şirkete ortak olması hâlinde reşit olmayan ortak için mahkemeden alınmış kayyım atama kararı. Şirket sözleşmesi küçük adına kayyım tarafından imzalanmalıdır.
- 14-) Gümrük müşavirliği şirket kuruluşlarında, tüm ortakların ve varsa ortaklar dışından sınırsız temsile yetkili müdürlerin noter onaylı gümrük müşaviri izin belgesi ibraz edilmelidir. Yetkilendirilmiş gümrük müşavirliği şirketlerinde ise şirket ortaklarının tamamı ile şirketi temsil ve ilzama yetkili müdürlerinin yetkilendirilmiş gümrük müşaviri belgesi ibraz edilmelidir.
- 15-) Kurulacak şirketin kurucuları arasında belediyeler ve diğer mahalli idareler ile bunların kurdukları birliklerin bulunması halinde bu kurum/kuruluşların iştirakine izin veren Cumhurbaşkanı Kararının bir örneği.
- 16-) Ayni varlıkların ve işletmenin devir alınmasına ilişkin olanlar da dahil olmak üzere, kurulmakta olan şirket ile kurucular ve diğer kişilerle yapılan ve kuruluşla ilgili olan sözleşmeler.
3.6. Vergi Dairesine Kayıt
Şirket kurulduktan sonra şirketi vergi dairesine kayıt ettirmek gerekmektedir. Gerekli evraklar teslim edildikten sonra vergi dairesine kayıt yapılması ile birlikte şirkete vergi yoklaması gönderilir. Vergi dairesine kayıt için teslim edilmesi gereken evraklar şunlardır,
- Açılış Bildirimi
- İnternet Vergi Dairesi şifre talebi,
- E-Tebligat Formu
- Mali müşavirlik sözleşmesi
- Ana sözleşmenin noter onaylı kopyası,
- İmza sirkülerinin noter onaylı kopyası,
- Yöneticilerin noter onaylı nüfus cüzdanı
- Sicil tasdiknamesi
- Kira Sözleşmesi
- SMMM sözleşmesi (varsa)
4. Limited Şirket Kurma Maliyeti:
Limited şirketin kurulması için gerekli asgari sermaye tutarı, 01.01.2024 tarihinden itibaren kurulacak şirketler için 50.000 TL’dir. Nakdi sermaye ise bu tutarın dörtte birinin kuruluş esnasında ödenmesi zorunlu olmayıp yapılan değişiklikle tescili izleyen yirmi dört ay içerisinde ödenebilir.
Limited şirketin kuruluşu sırasında belirli harç ve masraflar yapılması gerekmektedir. Örneğin, esas sözleşmenin hazırlanması, noter masrafları, vergi dairesi masrafları, tescil ve ilan işlemleri, Ticaret Odası kayıt ücreti, mali müşavir hizmet ücreti ve Rekabet Kurulu masrafları gibi masraflar söz konusu olacaktır. 2024 yılı için ortalama harç ve masraflar şu şekildedir:
- Ticaret Odasının Kayıt İlan Masrafları ile Şirket Sermaye Harcı: 4.640,00 TL
- Kuruluşta Yapılacak Noter Masrafları: 1.315,00 TL
- Kuruluş SMMM Hizmet Bedeli: 3.749,00 TL
- Şirket Kaşe ve Damga Vergisi: 150,00 TL
Bunların dışında tescil ve lisans ücretleri, ofis maliyetleri, ekipman masrafları, personel maaşları ve çalışma için gerekli sermaye gibi çeşitli maliyetler de olabilir. Bu maliyetler değişkenlik gösterebilir, dolayısıyla şirket kurmanın nispeten maliyetli olması nedeniyle kuruluş işlemlerinde dikkatli olmak önemlidir.
Ayrıca şirket kurmanın vergi sorumluluğu da bulunmaktadır. Şirketler elde ettikleri kar üzerinden kurumlar vergisi ödemekle yükümlüdür. Ayrıca ürün veya hizmet satışı yapan bir şirket tüketim vergisi olan Katma Değer Vergisi (KDV) mükellefidir.
5. Limited Şirket Kuruluşunda Dikkat Edilmesi Gerekenler
Limited şirketin kurulması için, kanunda detaylı bir prosedür öngörülmüştür ve bu kuruluş işlemleri masraflı, emek ve zaman isteyen süreçlerdir. Bu nedenle limited şirket kuruluşunda dikkatli olmak ve mümkünse profesyonel destek almak, olası zararlardan kaçınmak adına önemlidir.
Limited şirket kuruluşunda dikkat edilmesi gereken bazı hususlar şu şekilde sıralanabilir:
- Şirket esas sözleşmesinin eksiksiz bir şekilde hazırlanması: Esas sözleşmede bulunması zorunlu olan hiçbir unsurun atlanmaması gerekmektedir.
- Gerekli belgelerin eksiksiz hazırlanması ve sunulması: Şirket kuruluşunda sunulması gereken belgelerin tamamlanması önemlidir.
- Vergi kimlik numarasının alınması: Vergi kimlik numarası, şirketin resmi işlemlerini gerçekleştirebilmesi için gereklidir.
- Ticaret siciline kaydın yapılması: Şirketin tescil edilerek resmi olarak kaydedilmesi gerekmektedir.
- Ticaret unvanının belirlenmesi ve tescili: Şirketin ticaret unvanının belirlenip tescil edilmesi, diğer şirketlerle karışıklık yaşanmaması adına önemlidir.
- Şirketin amacının, merkezinin ve faaliyet alanının belirlenmesi: Şirketin faaliyet alanlarının ve merkezi adresinin net bir şekilde tanımlanması gerekmektedir.
- Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) işlemleri: Şirketin çalışanları için SGK işlemlerinin yapılması gerekmektedir.
- MERSİS işlemleri: Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) üzerinden gerekli kayıt ve başvuruların yapılması önemlidir.
- Maliyet ve gelir hesabı: Şirketin başlangıç maliyetleri ve beklenen gelirlerin detaylı bir şekilde hesaplanması gerekmektedir.
Kulaçoğlu Hukuk Bürosu Hukuk Danışmanlığı Hizmeti
Kulaçoğlu Hukuk Bürosu, deneyimli ve çeşitli hukuk alanlarında uzmanlaşmış avukatlardan oluşan ekibi ile kapsamlı hukuk danışmanlığı hizmetleri sunmaktadır. Hukuk danışmanlığı hizmetimiz, özellikle şirketlere yönelik olup, müvekkillerimizin iş modeli, stratejisi ve sektörel gereksinimlerini anlamaya öncelik verir.
Hizmetlerimiz ve Yaklaşımımız
- Kişiye Özel Hukuki Çözümler: Müvekkillerimize özel ve etkili hukuki çözümler sunmayı hedeflemekteyiz. Bu kapsamda, şirketlerin hukuki ihtiyaçlarını analiz eder ve iş modellerine en uygun hukuki çözümleri öneririz.
- Stratejik Danışmanlık: Şirketlerin stratejik hedeflerine ulaşmalarında hukuki destek sağlayarak, olası risklerin önceden tespit edilmesi ve gerekli önlemlerin alınmasını sağlarız.
- Sektörel Gereksinimlerin Anlaşılması: Müvekkillerimizin faaliyet gösterdiği sektörlerin dinamiklerini ve yasal gereksinimlerini dikkate alarak, sektöre özgü hukuki çözümler sunarız.
Hizmet Kapsamımız
- Şirket Kuruluşu: Anonim ve limited şirketlerin kuruluş aşamalarında hukuki danışmanlık ve işlemlerin yürütülmesi.
- Sözleşme Hazırlama ve İnceleme: Şirketlerin ihtiyaçlarına uygun sözleşmelerin hazırlanması ve mevcut sözleşmelerin hukuki açıdan incelenmesi.
- Uyum ve Mevzuat Danışmanlığı: Şirketlerin faaliyet gösterdikleri alanlardaki yasal düzenlemelere uyum sağlaması ve güncel mevzuatlar hakkında bilgilendirme.
- Dava ve Uyuşmazlık Çözümleri: Şirketlerin karşılaşabileceği hukuki uyuşmazlıklarda dava süreçlerinin yönetimi ve alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinin uygulanması.
Detaylı bilgi için “Şirketler İçin Hukuk Danışmanlığı” adlı yazımızı inceleyebilirsiniz. Ayrıca süreç hakkında detaylı bilgi için İletişim sayfamızda bulunan telefon, WhatsApp ve e-posta bilgileri ile bizimle iletişime geçebilirsiniz.